Za naše pacijente

Što pacijent bolje sarađuje, to je bolji terapijski uspeh i brže se postiže. Kad jednom shvatite osnovne principe sveukupnog načina lečenja sve će Vam naše preporuke same po sebi biti razumljive.

Evo nekoliko opštih pravila kako doprineti uspešnosti BICOM rezonantne terapije:

    Piti mnogo vode ... Zašto? Tokom terapije mobilišu se otrovne i balastne supstance. One se mogu izlučivati samo preko jetre, žuči, creva i bubrega, ako u organizmu ima dovoljno vode. Voda, koja nema mnogo minerala, može na sebe vezati otrovne supstance i zatim ih izbaciti iz organizma. Ako su u vodi mnoge druge supstance, odnosno već koncentrisani minerali, kao što su mineralne vode, čaj, limunade itd., mnogo je manja mogućnost izlučivanja otrovnih supstanci. Kafa i crni čaj još dodatno organizmu oduzimaju vodu. Mleko nije napitak, već hrana. Alkoholna pića opterećuju organe za izlučivanje, posebno jetru i potrebno ih je potpuno izbegavati tokom lečenja.

    Zdrava hrana ... Uzimati punovrednu hranu po mogućnosti proizvode koji ne sadrže dodatne toksične supstance kao što su pesticidi, konzervansi, boje koje naše organe za izlučivanje dodatno opterećuju. Po mogućnosti hranu nabavaljajte iz trgovina zdrave hrane.

- Potrebno je izbegavati svinjsko meso jer ono blokira crevne limfne čvorove i tako opterećuje naš imunološki sistem. Sadrži takođe međućelijske masti i mnogo otrovnih supstanci koje bez prepreka mogu prelaziti kroz creva jer su vrlo slične mastima ljudskog organizma.
- Malo brašnastih proizvoda i šećera jer oni štete zdravoj crevnoj flori, podstiču razmnožavanje nezdravih bakterija i gljivica.
- Mikrotalasna pećnica uništava strukturu životinjskih belančevina i njihovu "životnu energiju". Radije kuvajte na šporetu. Svaku supstancu koja deluje kao alergen, potrebno je dok traje terapija isključiti iz svakodnevne hrane.

    Spavanje ... Priuštite vašem organizmu dovoljno mirnog sna na neopterećenom ležaju. Samo tako ćelije tela i psiha imaju mogućnost da se regenerišu.

    Psihička komponenta ... Bicom rezonantna terapija deluje efikasno i kod onih koji su prema novim tehnologijama nepoverljivi. Ipak, važan je faktor u lečenju pozitivan stav na život i bolest i želja za ozdravljenjem. Podupirajuće, svakako deluju vežbe opuštanja, psihoterapija, kinezioterapija ili Bachove cvetne kapi.
 

 

Prijatelji Centra